Dla kogo

Operator / Opiekun / Administrator (ODL) / Ekspert oraz użytkownicy, którzy mają przypisane więcej niż jedną rolę w Generatorze Społecznym (GS).

Cel

Wyjaśnia, jak zmienić (przełączyć) aktywną rolę użytkownika w GS oraz jak sprawdzić, w jakiej roli użytkownik jest aktualnie zalogowany.

Kiedy to jest potrzebne

Jak przełączyć rolę (instrukcja)

  1. Zaloguj się do GS.
  2. W prawym górnym rogu ekranu, obok menu konta (profil użytkownika), na drugim miejscu licząc od prawej strony, jest dodatkowe menu służące do przełączania roli. .
  3. Kliknij na trójkąt równoboczny skierowany rogiem w dół. Z rozwiniętej listy „Przełącz rolę”, wybierz tę rolę, w której chcesz pracować.
  4. Sprawdź, czy po przełączeniu zmieniły się dostępne moduły (lewe menu) i widoki.

Jak rozpoznać, że rola jest niewłaściwa (objawy)

Dla wsparcia (co zebrać od użytkownika)